Ders Programı

Normal Anadolu Liseleri müfredat programı aynen uygunacaktır. İlave olarak Alevi Bektaşi inancında olan bilim adamlarının, dede ve babalarımızın hazırlamış olduğu dersler, öğretim programına ilave edilecektir. Okuldan mezun olan öğrenciler, arzu ederlerse üniversiteye devam edebilecekler. Tercih ederlerse, cemevlerinde inanç önderi olarak, geleneklerimize uyarak görev yapabilirler. Eğitimli Dede ve Babalarımız, Alevi Bektaşi, tasavvuf inancının kendine özgü anlayışını yeni nesillere ve tüm topluma ulaştırılacak nitelikte olacaktır. Yüksek medeniyet ilkelerinin temsilcisi olan temiz ve vicdanlı insanlar bu topraklarda kimliklerini hak ettikleri yere taşıyacaklardır.

Araştırmacıların her konuda başvurabiceği ve çalışabileceği bir kütüphanemiz mevcuttur. Fizik, kimya, biyoloji, sosyal bilimler, yabancı dil ile ilgili dersliklerimiz bulunmaktadır. Mezun olan çocuklarımızın İngilizcenin haricinde Avrupa veya Uzakdoğu dillerinden birini Osmalıca, Farsça veya Arapça öğrenip bu dilleri konuşması, araştırma yapabilmesi hedeflerimiz arasındadır.

Gelin tanış olalım, İşi kolay kılalım, Sevelim, sevilelim, Dünya kimseye kalmaz.

Yunus Emre