+90 212 596 48 48 / +90 212 669 72 02

Hacı Bektaş Veli Lisesi

Tarihsel Kayıtlarda Yer Alacak Projeler Üretmek

Hacı Bektaş Veli Anadolu Proje Lisesi, ülkemizin birliğine katkı sunacak ve tarihte ilk kez Alevi Bektaşi vatandaşlarımızı kucaklayacak bir eğitim sistemine sahip olacaktır. Vakfımızın yürütmekte olduğu faaliyetler kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalanan protokol sonucunda, İstanbul İli, Küçükçekmece İlçesi, Atakent Mahallesi’nde 14 Mart 2015 tarihinde temeli atılan okul; 2018-2019 öğretim yılının 2. yarısında eğitime başlayacaktır. Genel öğretim müfredatına ilave olarak Alevi-Bektaşi inanç ve kültürüne yönelik dersler verilecektir. Söz konusu dersler bu coğrafyanın önemli zenginliklerinden biri olan Alevi ve Bektaşi kültürünün kendine özgü inanç ve anlayışını yeni nesillere ve tüm topluma ulaştıracak nitelikte olacaktır.
2013 yılında Alevi Bektaşi İnanç Önderlerinin eğitimi için, Milli Eğitim Bakanlığı ile Dosteli Vakfı arasında süreç başlamıştı. Yapılan birçok toplantıda, “Alevi Bektaşi vatandaşlarımızın hissettiği gibi inançlarını icra etmesi” amacıyla aldığımız kararlar, yaptığımız protokoller memnuniyet verici bir şekilde imzalanmıştır. Eski Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı ve yeni Bakan İsmet Yılmaz Bey, Milli Eğitim Bakanlığ Din İşleri Genel Müdürlüğü ve Daire Başkanlıkları bu projenin gerçekleşmesi için samimi olarak gerekli olan desteği vermiş ve

lazım olan işlemleri yapmışlardır. İstanbul Valiliği her görüşmemizde sorunlarımızı ve isteklerimizi vakit kaybetmeden çözmüştür. Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü her konuda, mevzuatı yürütmüş, bizi desteklemiş ve bu okulun yapımını gönülden istediklerini hissettirmişlerdir. Alevi-Bektaşi inancını temsil eden vakıf ve derneklere, siyasi yelpazenin her kesimine; maddi ve manevi destekleri ile zamanlarını esirgemeyen Vakfımızın Kıymetli Mütevelli Heyet ve Yönetim Kurulu Üyeleri; Mustafa Süzer, Rafet Tükek, Yaşar Tütek, Ahmet Rasim Tükek, Mustafa Yılmaz, Vedat Aydın, Fikret Kartal, Mustafa Ulucan, İlkay Baruh, Metin Uludağ, Baki Uludağ, Metin Tarhan ve vakıf çalışanlarına ayrıca çok teşekkür ederiz.
Hacı Bektaş Veli Anadolu Proje Lisesi, tüm katılımcıları ve gönülden destek sunanları ile birlikte tarihe iz düşürecek niteliktedir.
Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Vakfımız, yardım ve eğitim konularında çalışmalarını hızlandırarak devam ettirecektir. Ülkemiz ve insanlarımız için farklılık taşıyan, tarihsel kayıtlarda yer alacak projeleri üretmeye ve bu projeleri gelecek nesillere aktarmaya dönük her türlü çabayı sergilemeye devam edecektir.

Google Map

Atakent mah. Selçuklu cad. 1414.Sk. Halkalı-Küçükçekmece/İstanbul
Telefon: +90 216 596 48 48
Telefon: +90 532 061 48 46