Kazanımlar

Sosyal ilişkiler, iyilik ve iyi olmanın erdemi, insanı sevme bilgisi, birlik olma, aile saygısı ve sosyal hayat kuralları, el becerilerini geliştirmek. Sempatik olmak

Ahlak ile ilgili kurallar, dinsel alana dair kurallar, adabı muaşeret bilgisi vermek, Toplum kuralları, güzel sanatlara meylini geliştirmek, meraklı olmasını sağlamak.

Ahlakın gerekliliği, Zevkle, çoşkuyla kaliteli, verimli mesleki çalışmalar yapmaya özenmesi, hoşgörünün ve farklı olanı tanıması, değer vermesi, Vicdanı gelişmesi.

Doğada, sosyal alanda ve inançta nedensellik, tabiatın izlenmesi ve hikmet bilgisi. İrfanın ve erdemin Sevecen ve neşeli bir metotla öğrenilmesi. Espiri kabiliyetinin gelişmesi

İnanca, sosyal alana dair sorunların yapıcı, çözüm odaklı ve analitik değerlendirilmesini öğrenmesi. Sosyal barışı kişide yaşanır kılmak.

Gelecekteki hedefine varabilmesi için bu gün yapılacak işleri görebilmesi, farklı olanı anlama, saygı duyması. Barış toplumu için çalışmalar yapması.

Vatan sevgisi, millet olma bilinci, güvende olma güven verme. İslam olma. Dayanışma ve ortak çalışma becerisi kazanması.

Sorunlara karşı duyarlı olması, bilimsel sorgulama ve araştırma, felsefi düşünüş, ahlaki olgunlaşma ve uygulama, demokratik bilincin geliştirilmesi, ekonomik hayata katkı sunma becerilerinin gelişmesi.